2 barnsmorsa..för en stund

Leia är här, såå mysigt!! Hon är ganska Evekär nu,  och inte alls lika avis på Wille som hon va i början. Hon har myst me honom på Barbafilten, hennes favorit! Sen blev det ett avsnitt av Emil, hon kollar mest Pippi, men nu verkar Emil oxå funka. Hon sa nog Emil 50 ggr under tiden vi tittade =) Wille somnade halv elva och kvart i elva ville Leia oxå sova, så nu sitter jag själv och tittar på Emil medan de ligger o sover. Wille i spjälsängen, Leia i vår säng o Henke i gästsängen...jag har nån sövande effekt tydligen.

Milla o Danne är o kollar tapeter o grejer, de får tillträde till ett hus på landet på tis, härligt! Där lär vi nog hänga en del i vår, när vår trädgård ska totalt grävas upp, perfekt tajming att de skaffar trädgård då =)

Ska ta mej en kopp kaffe nu..

lördag hela veckan

Lördag morron.....Wille och jag gick upp kl 07.20, han ville upp en sväng och vara med och tända brasa,sen låg han lite under babygymmet och bara va mysig,sen vid 08.30 va han hungrig igen och somnade. Nu 09.00 sitter jag med en kopp kaffe framför brasan och har precis läst barometern. Både Wille & Henke sover. Lördag morgon härligt....det bästa av allt är att alla veckans dagar ser ut så här nu, vara mamma ledig är helt underbart!


Lila & lugnt

Blev ingen feber!!! Han vägde 6255 g och va 65,5 cm och va världens duktigste bebis när han blev stucken, vi tog en i taget o första sprutan grät han inte ens av, bara blängde lite på Helena.Andra sved mer så då kom det lite tårar men gick över snabbt.  Märktes inget på honom på hela dagen, vi va hos M& N på kvällen och han va på topphumör!

Sovit riktigt bra inatt me, 22.30 till 03.30 lite käk o sen somnade han i sin säng igen till 06.00 då fick han ligga hos mej o sov till 07.45 då gick vi upp fixade oss o promenerade till nybro kyrka där det va småbarnskonsert med tema lila  & lugnt. Det va verkligen jättefint, sångsamling först sen spelade ingalill orgel medan vi gick runt på olika stationer smaka, lukta ,känna på lila saker. Massa fina ordspråk  böner och texter som man kunde läsa för sitt barn. Efteråt va det fika med bläbärstårta, Milla o Leia va oxå där.

Sen va vi på luch hos Astrid & Sven, lyx me älgstek.....hur gott som helst!! Wille bjöd upp till dans där me, skrattade högt o busade me både Sven  & Astrid. Mysigt att se! skiljer 98 år på Sven  & Wille....galet.

Imon väntar ännu en dag i nybro kyrka det är småbarnsgudstjänst. pingstliljan brukar gå dit ska bli mysigt att kanske träffa lite godingar därifrån oxå!

Go natt!

Nytt försök

Jag vill ju ha en blogg, ska det va så svårt att ta 10 min o skriva ner lite, är ju roligt att ha sen, läste Millas och det va väldigt intressant, för ett år sen va Leia lika gammal som Wille är nu.
Ja får väl ta igen lite......
 Torsdagen den 26 aug fick vi en underbar liten son som heter Wille, han va verkligen liten vägde 1570g och va 42 cm. ) veckor förtidigt fick vi honom pga havandeskapsförgiftning. Det blev kjejsarsnitt efter att jag fått ligga på bb i två veckor och knappt röra mig, kolla helst inte på tv, och prata inte i telefonen....lite drygt, men men min uppgift va att vara kuvös till min lilla bebis, bättre i magen än utanför. När han väl kom ut hade han väldigt svårt att andas, han fick hjälp med en hmm hur stavas det...cpap... sipap... jaa iaf det räckte inte, så på lördagsmorgonen fick vi ett jobbigt besked, Wille måste flygas med helikopter till Linköping, usch det va jobbigt. Vi fick åka taxi, det va en sjukt jobbig resa, inte för att jag va nysnittad och varje gupp värkte i magen, det sket jag i. utan för att vi inte visste nåt,,,ovisshet är hemskt. Väl uppe i Linköping hade inte Wille kommit, han skulle åka vid 13 och vi åkte vid 12, helikopter borde gå snabbare än så, vad har hänt..... som tur va fick vi inte veta det förrän vi va tillbaka i kalmar, han hade slutat andas när de försökte sätta in respiratorn. det tog tid men vid 16 tiden fick vi se vår lilla prins igen och då med ett lugnt team av läkare och systrar runt honom, kändes jättebra att vara i Linköping helt plötsligt. Han fick en medicin rakt ner i lungorna curusurf, den gav resultat och redan på måndagen kunde vi koppla bort respiratorn. på onsdagen fick vi åka tillbaka till kalmar. Wille ambulans och vi åkte landstingsbuss. Sen bodde vi på neo i kalmar i 4 veckor, sen tre veckor med hemsjukvård sondmatning och bröstpump. Han har varit exemplarisk vår lilla gosse, idag ska vi väga honom och tyvärr ska hannha vaccin oxå.. precis blivit av med en förkylning och nu finns det ju risk för feber igen. Men vad är lite feber egentligen, vi är sååå glada att du finns hos oss vår älskade lilla gosunge.

nu måste jag fixa mej innan vi ska till bvc, lr bhv som det så fint heter nuförtiden.


RSS 2.0